Datum objave: 20. junija 2014

 17. POLETNE DRŽAVNE IGRE SPECIALNE OLIMPIADE

Skoraj 300 športnikov in športnikov iz 46 lokalnih programov specialne olimpiade Slovenije, ter gosti iz Hrvaške in Madžarske se je pretekli vikend zbralo na 17. poletnih igrah specialne olimpiade Slovenije, ki jih je v organizaciji OŠ. Gustava Šiliha gostil Maribor. Prireditev se je kot je to v navadi uradno pričela v petek zvečer s svečano otvoritvijo, ki je potekala v dvorani Tabor. Domiselna izbira in izvedba programa s strani učencev in učiteljev gostitelja iger sta nas popeljala do vrhunca otvoritve, ko je v dvorani ob zvokih himne zavihrala specialno olimpijska zastava in bil prižgan olimpijski ogenj.

Sobotno dopoldne je bilo namenjeno predtekmovanjem v atletiki, plavanju, kolesarjenju, balinanju, namiznem tenisu, elementih košarke ter judu. Popoldne pa smo obiskali različne delavnice ter se nato zvečer odpravili na ples ter zabavo v sosednje Ruše.

Zadnji dan pa je bil dan končnih odločitev ter borb za medalje. V ta boj so uspešno posegli tudi športniki našega centra saj so osvojili kar štiri zlate in srebrne ter šest bronastih medalj. Podelitvi medalj je ob zaključku iger sledila še svečana predaja zastave naslednjemu organizatorju državnih iger. Iz rok tokratnega organizatorja iger je zastavo sprejela direktorica našega centra kar pomeni, da je naš center v začetku leta 2016 gostitelj 15. zimskih državnih iger specialne olimpiade Slovenije.

Silvo Polc  

iz kategorije: Aktualno, domaca stran