Datum objave: 29. aprila 2018

V sredo, 25. aprila, so nas obiskali predstavniki Mohorjeve družbe iz Celovca. Na čajanki so se z uporabniki Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na koroškem družili župnik Tone Vrisk, direktor Mohorjeve družbe Franz Kelih in predsednik upravnega odbora Mohorjeve družbe, dekan msgr. mag. Ivan Olip.

Direktorica CUDV Črna na Koroškem, mag. Dalja Pečovnik je predstavila center in njegovo delovanje, uporabniki pa so predstavili svoja avtorska literarna dela, zgodbe in pesmi ter knjige v lahkem branju, ki so nastale v sodelovanju z njimi. Knjige v lahkem branju so prevodi leposlovnih del kot so Romeo in Julija, Visoška kronika, Pod svobodnim soncem in drugi. Dela so napisana oziroma prevedena po posebni tehniki, tako da so vsebinsko in oblikovno lažje berljiva in razumljiva za bralce, ki imajo težave pri branju in razumevanju navadnih besedil. Zelo ponosno so uporabniki predstavili tudi prvo avtorsko delo v lahkem branju, ki so ga napisali s pisateljico Aksinjo Kermauner, Cvetje in ogenj, knjiga pa bo kmalu dobila svoje nadaljevanje. Predstavili so tudi lažje napisan Molitvenik, ki je nastal v sodelovanju s Teološko fakulteto v Ljubljani. Za veselo vzdušje je poskrbel Damir, ki je zaigral na harmoniko.

Ob koncu druženja so predstavniki Mohorjeve družbe direktorici centra predali knjige, ki jih podarjajo v okviru akcije »Podarimo knjige«

Simona Rožej, Saša Fužir

iz kategorije: Aktualno