Datum objave: 28. maja 2015

PROSLAVA 15 LET SSR

Stanovanjska skupnost pomeni za stanovalce pravi dom z vso intimnostjo in toplino. Varovanci potrebujejo pravo mero vodenja in usmerjanja, da imajo toliko zasebnosti, kot si je želijo in toliko pomoči, kot je potrebujejo. Radi imajo življenje, želijo si biti in živeti kot prava družina.
Skupaj z njimi se trudimo, da bi dosegli čim večjo samostojnost in neodvisnost, da bi lahko samostojno  odgovorno sprejemali odločitve.
Skupaj z zaposlenimi skrbijo za kvalitetno in bogato preživet čas. 
Želimo, da postane življenje stanovalcev  tesno povezano z domačim okoljem.
 
Letos praznujemo 15 let življenja in dela v tej skupnosti. Velik praznik je še posebej za Francija, Marjetko in Edija, ki so bili  prvi stanovalci “Hiše sreče”in tu živijo še danes. Na prireditev ob jubileju so se vsi temeljito pripravljali in se veselili praznovanja. Marjetka je navdušila občinstvo s skladbo “Ne bodi kot drugi”, Dušan pa se je preizkusil kot del voditeljskega para. Praznovanje smo začinili s slastno torto, ki nam jo je podarilo prevozništvo Kamot.

 Melita Kordež

 

DNEVNI CENTER RAVNE PRAZNUJE

V začetku meseca maja, pred 10 leti, se je odprla enota usposabljanja na Ravnah. Vanjo so se vključili štirje učenci. Počasi smo se širili in sedaj  se vsako šolsko leto pri nas, po posebnem programu, usposablja  povprečno 12 do 13 otrok.

Praznovali smo skupaj s stanovanjsko enoto, po domače Hišo sreče. Proslavo smo pripravili v Kulturnem centru na Ravnah. Naša enota je predstavila zgodbico z naslovom » Kdo je naj«. Avtorici zgodbice sta Alenka Feregotto in Valerija Švab.

Darinka Marinč

 

iz kategorije: Aktualno, domaca stran