Datum objave: 28. oktobra 2015

Ob zaključku tekaške sezone – 20. Ljubljanski maraton

Pred več kot desetimi leti sta Ljubljanski polmaraton tekla Karli in Janez, potem celo desetletje le Janez, ob progi pa ga je spremljal trener in morda še kateri od prijateljev. Lansko leto nas je po zaslugi projekta »5 tekov za 25 nasmehov«, v katerega smo se vključili, na teku na 10 km sodelovalo sedem – od tega štirje varovanci in trije spremljevalci, Janez pa je tudi lansko leto premagal 21 km progo.
Letos nas je sodelovalo že 14,  in sicer:
na 10 km: Damijan Gerič,  Sašo Firbas, Uroš Kotnik, Silvo Glazer, Drago Jančič, Andrej Rauh, Janže Blatnik, Vili Blatnik, Tina Klemenc, Silvo Polc in Vojka Lipovšek Polc,
na 21 km pa:  Janez Juvan in Aleksander Tomaž.
Ko smo se na startu pridružili več tisoč glavi množici tekačev, so se vsakemu od nas po glavi podile različne misli, vse pa usmerjene k istemu cilju. Na cilj smo vsi pritekli preznojeni, utrujeni, s širokim nasmehom na obrazu ter vsak s svojo zgodbo kaj smo doživljali na progi. Vsak posebej in vsi skupaj smo bili zmagovalci.
Premagovanje kilometrov v množici tekačev je res posebno zadovoljstvo, zato vas vsi skupaj vabimo, da se nam pridružite na treningih in pripravah ter tekih, ki so organizirani med letom.
Tako nas bo – Črjanov – naslednje leto na 21. Ljubljanskem maratonu, še več. Pa ne le to, tudi zadovoljstvo in sreča ob tem,  kaj zmore vsak od nas in kaj zmoremo skupaj, bo mnogo večja.

Direktorica:
Vojka Lipovšek Polc, prof. def.

iz kategorije: Aktualno, domaca stran