Datum objave: 27. februarja 2017

V stanovanjski skupini Prevalje in Ravne smo se med zimsko rekreacijo tudi dobro zabavali.

Letos smo prvi teden zimske rekreacije krpljali in tekli na Poljani. Potegnili smo progo – Lili je delala kroge v smučarskem teku, ostali pa smo si progo za krpljanje utrdili na notranji strani tekaške.

Prve dni smo potrebovali več časa za pripenjanje krpelj in ogrevanje. Ob koncu tedna pa smo že dobro poznali sistem in užitek na sončku je bil popoln. Tudi nahrbtniki so bili obvezen del naše opreme in v njih pijača, da smo se okrepčali med počitkom.

Dijana, Sebastijan, Katica in Grega so krpljali, Lili pa je tekla z mano v smučini. Dobro smo se zabavali, pihali, pokomentirali in vsak dan je bil lažji.

A nebodigatreba v drugem tednu pa dež. A nismo pustili, da nas vreme prežene in smo jo mahnili iz Prevalj do Poljane. Dež in sneg je napolnil naše čevlje, bili smo mokri, a vztrajni, da se bomo vseeno dobro sprehodili.

Po prihodu domov, topel čaj in dogovor, da v torek na daljši pohod. In šlo nam je kar dobro. Še Sašo in Sonja sta se nam pridružila na pohodu po Krejanu.

Zardi dolžine sta se prej poslovila, mi pa smo nadaljevali, ter  po treh urah zadovoljni in brez bolečih nog zaključili.

Za ostala dva dni pa smo se dogovorili, da nadaljujemo pri Štoparju, kjer dež in  odjuga nista pobrali snega. Pridružili so se nam Edi, Robi in Vesna.

V petek smo se okrepčali s čajem, si čestitali za lepa dva tedna tekanja, krpljanja, pohodništva, razdelili smo si nagrade in zahvale.

Hvala vsem uporabnikom za dobro voljo in vztrajnost – hm, samo zima naj nasuje snega, da se bomo lahko spet veselili aktivnosti  na snegu.

Majda Kert

iz kategorije: Aktualno, domaca stran