Datum objave: 27. februarja 2020

Ko hodiš,

pojdi zmeraj do konca.

Spomladi do rožne cvetice,

poleti do zrele pšenice,

jeseni do polne police,

pozimi do snežne kraljice,

v knjigi do zadnje vrstice,

v življenju do prave resnice,

v sebi do rdečice čez eno in drugo lice.

A če ne prideš ne prvič, ne drugič do krova

in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in

znova.

(Tone Pavček )

 

Čudovita misel Toneta Pavčka je bila zapisana na vabilih 52.obletnice CUDV Črna na Koroškem. Četrtek 20.02.2020 je bil poleg zanimive igre številk dan praznovanja za 26 uporabnikov, ki so skupaj s starši in skrbniki praznovali različne jubileje, 36 zaposlenih, ki s svojim delom omogočajo delovanje centra in so prav tako obeležili okrogle obletnice dela v naši ustanovi.

Posebej slavnosten pa je bil dan za  prejemnike plaket in priznanj  CUDV Črna.

 

Vsi, ki so praznovali vsak svoj jubilej in dobitniki priznanj, plaket so s svojim delom in delovanjem del življenjske poti CUDV Črna, ki že 52. let povezuje širok krog ljudi, ki se sklene v kvalitetno izvajanje socialno varstvenih storitev v naši ustanovi.

 

Povezanost naše ustanove s krajem in družinami zaposlenih je bila vidna tudi v spremljajočem kulturnem programu, kjer so nastopali otroci zaposlenih, zaposleni, uporabniki VDC Slovenj Gradec. Udeležence prireditve so pozdravili direktorica CUDV, predsednica Sveta CUDV, predstavnik delavcev in županja Občine Črna.

 

 

 

Ko hodiš,

pojdi zmeraj do konca. Spomladi do rožne cvetice….

 

Letošnji jubilej CUDV je končan, vsem udeležencem bo ostal lep spomin na Dan Centra, na druženje s sodelavci, uporabniki, starši in skrbniki, dobitniki plaket in priznanj.

 

 Majda Novak

 

iz kategorije: Aktualno