Otvoritev stanovanjske enote na Ravnah

V CUDV Črna smo v zadnjem letu vzpostavili 19 novih stanovanjskih enot. Iz  centralne stavbe smo v šest sosednjih občin preselili 96 uporabnikov. To predstavlja pomemben korak na poti k izboljšanju kakovosti življenja oseb, ki so doslej več desetletij živele v veliki instituciji.

V ta namen smo včeraj, dne 30.1.24, uradno otvorili 3 nove SS v občini Ravne na Koroškem, katera nas je prijazno povabila k sodelovanju ter nam omogočila zagotavljanje ustreznih lokacij za izgradnjo čudovitih stanovanjskih enot, kamor se je v mesecu septembru preselilo 17 novih stanovalcev. Na otvoritvi so se prisotnim vabljenim z različnimi nastopi predstavili tamkajšnji novi stanovalci hiš, z nagovori pa so jim dobrodošlico izrekli tudi predstavnik Ministrstva za solidarno prihodnost, g. Klemen Jerinc, direktorica CUDV Črna, Dalja Pečovnik ter župan občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen.

Tam so novi stanovalci s toplim in srčnim sprejemom celotnega lokalnega okolja zaživeli novo življenje, ki jim omogoča nemoteno in spontano vključevanje v okolje, več povezovanja s primarnimi družinami, prijatelji in sorodniki, saj stanovalci novih stanovanjskih hiš večinoma prihajajo iz tega območja.

Občini Ravne na Koroškem in županu Dr. Tomažu Roženu,  smo v CUDV Črna na Koroškem, neizmerno hvaležni za izjemen socialni čut, ki ga izkazujejo pri vključevanju ranljivih skupin v lokalno okolje.