Datum objave: 8. septembra 2014

Še nekaj dni pa bo olimpijsko mesto Antwerpen, ki je najboljše športnike sveta gostilo leta 1920, pozdravilo več kot dva tisoč specialnih olimpijcev iz 58 evropskih držav. Med njimi bo tudi dvajset slovenskih, tekmovali pa bodo v atletiki, plavanju, balinanju, kolesarstvu in namiznem tenisu.

Vodilo iger – dobre predstave si zaslužijo bučno občinstvo – je klic vsej Evropi, ki naj bi prepoznala sposobnosti specialnih olimpijcev. Slovenija je prvič na evropskih igrah tekmovala leta 1990 na Škotskem, na zadnjih igrah v Varšavi pred štirimi leti pa je 13 športnikov osvojilo 11 medalj.

Slovenska ekipa  bo na igre odpotovala v ponedeljek, 8. septembra, ob 19. uri izpred Hale Tivoli v Ljubljani, do iger pa bodo gostje v kraju Dessel, kjer bodo zanje pripravili poseben program, ekipa pa bo imela tudi priložnost za zadnje treninge. Uradna otvoritev tekmovanja bo v 13. septembra, sklepna slovesnost pa teden dni kasneje.

V tokratni odpravi je zopet kar lepo število športnikov našega Centra. Šmon Mojca in Pongrac Franci bosta tekmovala v balinanju, medtem, ko bosta svoje sposobnosti v kolesarjenju merila Valenčič Zoran in Černe Katja.  V atletiki bo tekmoval  Klep Simon varovanec VDC Ravne sicer pa član društva Sožitje mežiške doline.   V ekipi je še trener  Polc Silvo, ki je obenem tudi pomočnik vodje ekipe.

Sama predtekmovanja in potem finala bodo potekala med štirinajstim in dvajsetim septembrom, vse rezultate naših športnikov pa bo moč videti sprotno tudi na naši spletni strani.

Silvo Polc

iz kategorije: Aktualno, domaca stran