Datum objave: 20. februarja 2019

Javno branje poezije ob kulturnem prazniku je bilo letos na naših dislociranih enotah VDC na Ravnah, Muti in Slovenj Gradcu še zanimivejše. Povabili smo namreč goste.
Na Ravnah se nam je 6. februarja pridružil gospod Ivan Penec, pravnik, upokojeni direktor Doma starejših občanov na Fari na Prevaljah, pesnik, pisatelj, glasbenik, kmet. S svojo uglasbljeno poezijo nam je dodobra ogrel srce in pričaral nasmeh na obraz.
Že kar naslednji dan, 7. februarja smo na Muti gostili pesnico Matejo Kobale s Slovenske Bistrice. Prijazno se je odzvala na naše vabilo. Že ob našem povabilo smo ji povedali, da nas je malo a smo srčni in res smo bili srčni in prisrčni, kar oglejte si fotografije z našega srečanja.
Zadnjo prireditev smo organizirali v Slovenj Gradcu. Na naše vabilo se je odzvala upokojena učiteljica in pesnica gospa Marija Bezjak. Takoj po prihodu je s svojo toplino in dolgoletnimi izkušnjami v pedagoškem poklicu ustvarila varno vzdušje, ki je odprlo srca tudi najbolj plašnim “zajcem”, ki so se odločali ali naj tvegajo, se izpostavijo in preberejo kakšno pesem na glas.
V Slovenj Gradcu smo na našo prireditev povabili tudi sosede z Legna. Nanj se je odzvala soseda za katero se je izkazalo, da je tudi sama amaterska pisateljica.
Najlepše od vsega pa je, da so vsi obljubili, da bodo še prišli. Gospa Marija in naša soseda z Legna pa bosta celo postali naši prostovoljki in pomagali organizirati tečaj ustvarjalnega pisanja za uporabnike. Lepa hvala vsem trem za tako srčnost.

Meta Zvonar Hohnjec

iz kategorije: Aktualno