Datum objave: 30. oktobra 2017

V ponedeljek, 23.10. 2017 je skupina uporabnikov iz CUDV Črna  obiskala BE Gornja Radgona, Ljutomerska 28..

Za datum obiska sta se dogovorili vodja SO CUDV Vojka Lipovšek – Polc in vodja Be Gornja Radgona Polonca Lovrec.

Seznam uporabnikov in spremljevalcev je priloga poročila.

Namen obiska v  VDC Murska Sobota – BE Gornja Radgona je bilo druženje, ogled BE in obisk Hvalič Alojza, ki je bil nekoč v CUDV.

Pobuda za obisk je bila strani uporabnika CUDV  Kovač Svetozarja, Maček Renata in njunega vzgojitelja v skupini Čeh Petra. Renato in  Svetozar sta prek socialnega omrežja FB in po telefonu vzpostavila komunikacijo z dvema uporabnicama BE Gornja Radgona.  V tem letu so bili posamezni uporabniki BE Gornja Radgona  s Sožitjem že na obisku v BE CUDV.

V BE so nas v skupnih prostorih lepo sprejeli – sprejeli so nas stanovalci BE in vodja BE Polonca Lovrec, vzgojiteljica v enoti in zdravstvena delavka.

Gostitelji so sami  napekli  pecivo, pripravili  prigrizke, kavo  in pijačo. Predstavili  so nam enoto, ki šteje 15 – uporabnikov. Seznanili so nas z aktivnostmi s katerimi se ukvarjajo  in popeljali in nam pokazali prostore. (  posamezniki so pokazali svoje sobe ).

Svetozar in  Renato sta povečini klepetala s svojimi kolegicami iz BE. Hvalič Alojz nam je sam pokazal in predstavil svoj dom. Bil je zelo vesel obiska Mojce Šmon.

Tudi ostali udeleženci so navezali stike z gostitelji, o tem kaj počnejo od kod prihajajo, kaj so njihove interesne aktivnosti.

Ob zaključku obiska se je Renato Maček zahvalil za prijazen sprejem in jim izročil manjše darilo ( izdelek iz CUDV Črna ).

Ob 17,30 smo zapustili Gornjo Radgono. Na poti nazaj smo se pogovarjali, tudi o tem, da slik, ki sta jih posnela  Renato in Svetozar ne projecirata  na Socialno omrežje FB, ker  v BE to  ni dovoljeno ( pasti Socialnih omrežij za OMDR ), dovoljene so objave slik na uradni strani CUDV in BE Gornja Radgona).

Dogovorili smo se za prispevek za spletno stran in FB – CUDV.

Majda Kert

Vodja VDC Črna

iz kategorije: Aktualno, domaca stran