Datum objave: 15. marca 2017

Od 14. do 25. marca 2017 bodo v Schladmingu potekale zimske svetovne igre. Ekipa, ki bo zastopala barve Specialne olimpiade Slovenjie šteje kar 18 članov.

Slovenski specialci se bodo preizkusili v alpskem smučanju, smučarskem teku in krpljanju.

Iz Centra za usposabljanje delo in varstvo iz Črne so na igre odpotovali Davor Senica ( alpsko smučanje), Mihael Gačnik in Marija Matijevič za smučarski tek ter Simona Polajšer, ki bo krpljala. Spremljata jih Matjaž Ferarič in Vasja Mrdavšič.

Poleg tekmovalcev iz CUDV se bo iger udeležil tudi Silvo Polc, ki opravlja vlogo tehničnega delegata za krpljanje.

Skoraj cela Avstrija bo v času iger Specialne olimpiade vpeta v ta športni dogodek. 2700 tekmovalcev, 1100 trenerjev,3000 prostovoljcev, 5000 družinskih članov in prijateljev se bo zgrnilo v štajersko prestolnico Gradec.

Prizorišča tekmovanj bodo sloviti Schladming, Rohrmoos, Ramsau, Gradec. Poleg tekmovanj bodo Avstrijci priredili mnogo spremljajočih aktivnosti – zdravstveni program za tekmovalce, šolski program, programe za vključevanje oseb s posebnimi potrebami, kongrese, kulturni in umetniški program, ter gostiteljski program, ki se bo odvijal skoraj po celi Avstriji.

Še dva udeleženca iz CUDV bosta odpotovala v Schladmnig. Program fit in sit bosta predstavljala Krajnc Kristjan in mentorica Tatjana Napečnik.

Štirinast dni bomo spremljali dogajanje v naši severni sosedi prek medijev in novic, ki jih bodo pošiljali naši trenerji. Ker iz Črne do Schladminga tudi ni tako daleč, bomo odšli naše tekmovalce dvakrat tudi vzpodbujat.

Torej, vabilo vsem – v soboto 18.3. zvečer otvoritvena   slovesnost v izteku slovite proge Planai – avstrijska nacionalna televizija – ORF  bo prenašala otvoritev.

Majda Kert

iz kategorije: Aktualno