Datum objave: 25. aprila 2014
V enoti Dom B že nekaj časa poteka projekt “Skupina se predstavi”, v okviru katerega vsaka skupina pripravi program, s katerim se predstavi ostalim v enoti. Doslej so se skupine predstavile z organizacijo kviza, čajanke in zabave z glasbo in pripravo prav posebnih olimpijskih iger ter delavnico, na kateri smo na razne načine barvali in krasili pirhe.

V okviru kviza, ki ga je organizirala VIII. skupina domskega varstva, smo preverjali znanje o delu čebel in čebelarjev. Dogovarjali smo na vprašanja, razdelili nagrade, na koncu pa se pogostili in zaplesali.
 
Na olimpijskih igre, ki jih je gostila skupina IVO VI, smo se preizkusili v disciplinah, kot so brcanje ogromne žoge na gol, zadevanje koša in ciljanje tarče, “limbo”, najbolj popularen pa je bil “črv”. V telovadnici se je ustvaril ljubek kaos, ko so se vsi hoteli poskusiti v vseh disciplinah, na koncu pa so vsi zmagali in dobili prave medalje. Končalo se je s pogostitvijo in dobro voljo. Za nameček pa povejmo, da so nekateri prejemniki medalj nanje tako ponosni, da so jih še dolgo po igrah vsak dan nosili okrog vratu. (fotografije Svetozar Kovač)
 
Na delavnici v organizaciji X. skupine DV smo se preizkusili v okraševanju stiropornih jajčk. Ker nas je bilo zelo veliko, smo delali v naši jedilnici. Preizkusili smo se v polstenju,servieti tehniki ali jajca enostavno pobarvali. Pri tem smo se vsi zabavali in čas nam je prehitro minil. Na koncu pa smo se še posladkali in odžejali. Z izdelki smo bili zadovoljni in smo jih vse porabili za praznično krasitev bivalnih prostorov. 

 

Štefanija Emeršič in Alenka Krištof
 
 

 

iz kategorije: Aktualno, domaca stran