Datum objave: 27. oktobra 2014

V sredo, 15. oktobra 2014, je bilo 1. srečanje folklornih skupin odraslih s posebnimi potrebami, ki sta ga v Vuzenici organizirala CUDV Črna – delovna enota VDC Muta in Medobčinsko društvo Sožitje Zgornje Dravske doline v sodelovanju z Zvezo Sožitje in Občino Vuzenica.

Na srečanju folklornih skupin se je  predstavilo devet skupin iz centrov za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV), varstveno delovnih centrov (VDC) in društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju “Sožitje”: Folklorna skupina (FS) CUDV Dobrna, FS Mravlja Lenart –VDC Polž Maribor, FS obalno društvo Sožitje, FS VDC Črnomelj, FS VDC Sožitje Ptuj, FS Mavrica iz Šentjurja, FS društva Sožitje Kranj, FS CUDV Črna in gostitelji FS Mi smo fajn Sožitje iz VDC Muta.

Glavni namen srečanja je bil, da se tudi odrasli s posebnimi potrebami predstavijo na strokovno spremljani prireditvi in se družijo s folklorniki iz drugih koncev Slovenije.

Srečanje je spremljala strokovna sodelavka Nežka Lubej, ki je mentorje pohvalila za njihov trud in opravljeno delo ter jim dala strokovne napotke za naprej. Po uradnem delu je bilo organizirano kosilo v gostišču Pridigar, ogled Slomškove sobe in zabava.

Z gotovostjo lahko trdimo, da je bil dogodek lep primer spodbujanja socialne integracije oz. inkluzije med odraslimi osebami z motnjami v duševnem razvoju ter večinsko populacijo vseh generacij.

Zahvaljujemo se vsem, ki s svojim prostovoljstvom, srčnostjo, znanjem in s pozitivno naravnanostjo dodajate dragocen prispevek k izvedbi naših programov, s katerimi bogatimo kvaliteto življenja naših fantov in deklet – naših občanov.

Darinka Križan Krajnc
Vodja VDC Muta

iz kategorije: Aktualno