Datum objave: 4. oktobra 2019

Včeraj smo se z uporabniki CUDV Črna na Koroškem udeležili zaključne konference COESI, ki je potekala v avstrijskem Gradcu. Projekt COESI je trajal dve leti. Pri projektu smo sodelovali partnerji iz 5 evropskih držav, Avstrije, Nemčije, Portugalske, Španije in Slovenije. Naša naloga je bila razvijanje orodja za ocenjevanje socialne vključenosti uporabnikov, ki smo ga uspešno predstavili tudi udeležencem v Gradcu. Za predstavitev smo se posebej pripravili, saj smo naše delo predstavili občinstvu v nemškem jeziku. Svoja orodja so predstavili tudi predstavniki partnerskih držav.

Izkupiček COESI projekta je 6 orodji, ki bodo pomagala tako organizacijam, odločevalcem, strokovnemu osebju in uporabnikom pri procesu spreminjanja. COESI orodja pripomorejo ter olajšajo tako procese vključevanja uporabnikov na trge dela kot procese deinstitucionalizacije.

V CUDV Črna na Koroškem se težavnosti omenjenih procesov zavedamo, prav orodja COESI projekta pa so tisti pripomočki, ki nam bodo pripomogli k uporabnikom bolj prijaznem procesu spreminjanja organizacij. V CUDV Črna na Koroškem bomo ta orodja z veseljem uporabili. 

Jože Kropivnik

iz kategorije: Aktualno