Datum objave: 30. oktobra 2016

V sredo 26.10.2016 je v Mariboru potekal letošnji  zaključni del nogometne lige Specialne olimpijade Slovenije. Ekipo iz CUDV Črna so predstavljali Manfred Kržišnik, Mitja Cokan, Požun Tone, Silvo Glazer, Kristjan Poljšak in Senica Davor. Spremljali smo jih Majda, Alen, Karli in Valter. V rahlo deževnem vremenu so se naši najprej pomerili z ekipo Radovljice in izgubili 2:1. V nadaljevanju turnirja se je ekipa Črne pomerila z ekipo Želve iz Ljubljane in tudi ta tekma se je končala s porazom 3:2. V zadnji tekmi so Črnjani igrali z ekipo Zagorja in sledil je še en poraz z 2:1. Kljub trem porazom na zaključnem turnirju v Mariboru je ekipa CUDV Črna osvojila skupno 3. mesto v 1. skupini .

Ko se je končal tekmovalni del druženja smo se odpeljali pod Pohorje v hotel Arena na kosilo. Kasneje pa smo se družili z udeleženci konference Specialne olimpijade Evro – Azijskega območja . Štiri ekipe nogometašev – unifed – v katerih so igrali udeleženci konference in nogometaši – specialni olimpijci so se pomerile vsak z vsakim. Zanimivo druženje, ki nas je prepričalo, da šport zabave vse – tako tekmovalce, kot gledalce.

Po atraktivnem druženju pa športa za to sredo ni bilo dovolj. Ujeli smo še drugi polčas tekme pokala Slovenije  v Ljudskem vrtu med Mariborom in Gorico. Dan je bil pri kraju, mi pa smo se utrujeni , a zadovoljni vračali domov.
Čestitke vsem !

Majda Kert

 

iz kategorije: Aktualno, domaca stran