VDC Slovenj Gradec

VDC Slovenj Gradec je bil ustanovljen leta 1992 kot enota Tretje osnovne šole Slovenj Gradec, od leta 2006 pa deluje kot enota CUDV Črna na Koroškem na Prešernovi 3b v Slovenj Gradcu.

V program vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji se trenutno vključuje 19 uporabnikov.

Delo je usmerjeno in načrtovano tako, da posamezniku omogoča ohranjanje samostojnosti ter že pridobljenih znanj in spretnosti in učenje novih. Temeljni cilj pa je dobro počutje in zadovoljstvo posameznika ter upoštevanje njegovih individualnih potreb in sposobnosti.

V VDC Slovenj Gradec izvajamo različna dela:

  • kooperantska dela za pogodbene stranke (pakiranje, sestavljanje, prebiranje…),
  • izdelki lastnega programa: izdelujemo novoletne in priložnostne voščilnice ter izdelamo različna darila na željo stranke (naravna mila, izdelki iz keramike, šivani in vezeni izdelki, nakit, pleteni in kvačkani izdelki, izdelki s sivko, poslikava stekla…),
  • storitvene dejavnosti: strankam nudimo tudi storitev fotokopiranja in vezave dokumentov.

Vsakdanje delo popestrimo s športnimi aktivnostmi, praznovanji in obiski kulturno-zabavnih prireditev. Enkrat letno se odpravimo na večdnevno letovanje v eno izmed zdravilišč ali na morje, da si naberemo novih moči in spoznamo zanimivosti naše domovine. Obiščete nas lahko vsak delovni dan od 7.00 do 13.00 ure, pokličete pa na 02 88 29 840 ali 031 661 278.