VDC Slovenj Gradec

VDC Slovenj Gradec je bil ustanovljen leta 1992 kot enota Tretje osnovne šole Slovenj Gradec, od leta 2006 pa deluje kot enota CUDV Črna na Koroškem na Prešernovi 3b v Slovenj Gradcu.

V program vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji se trenutno vključuje 21 uporabnikov, ki prihajajo iz občin Slovenj Gradec, Mislinja in Dravograd.

Delo je usmerjeno in načrtovano tako, da posamezniku omogoča ohranjanje samostojnosti ter že pridobljenih znanj in spretnosti in učenje novih. Temeljni cilj pa je dobro počutje in zadovoljstvo posameznika ter upoštevanje njegovih individualnih želja, potreb in sposobnosti.

Naše delo zajema različna dela za kooperante v naši in širši okolici. Zajema sestavljanje, pakiranje, čiščenje materialov in ostala dela, ki so potrebna za opravljeno delo glede na dogovor. Za vsakega posameznika se potrudimo, da prilagodimo delo in delovno okolje, saj je pomembno, da vsak prispeva svoj del.

V okviru lastnega programa izdelujemo posamezne izdelke za glino ter voščilnice za različne priložnosti. Dneve si radi popestrimo z različnimi dejavnostmi. Aktivni smo na področju športnih in kulturnih dejavnostih. Sodelujemo z organizacijami in društvi v kraju in aktivno sodelujemo v dejavnostih v okviru letnega načrta CUDV. Enkrat letno se odpravimo na večdnevno letovanje, da si naberemo novih moči in spletemo nova poznanstva.

Obiščete nas lahko vsak delovni dan od 8.00 do 13.00 ure, pokličete pa na 02 88 29 840 ali 051 349 821 ali nam pišete na elektronski naslov vdc.sg@cudvcrna.si.