Otvoritev VDC Radlje ob Dravi

Center za usposabljanje, delo in varstvo se ponaša z novo pridobitvijo. S krajšo slovesnostjo je bil tudi uradno odprt Varstveno delovni center v  Radljah ob Dravi. Prostore je našel v  obnovljenem Sokolskem domu. Vanj se s 1. julijem seli 11 uporabnikov dosedanjega varstveno delovnega centra na Muti, kasneje pa se jim bodo pridružili še novi, saj je v Radljah prostora za skupno 25 uporabnikov.

Na otvoritvi so zbrane nagovorili župan občine Radlje, g. mag. Alan Bukovnik, direktorica CUDV Črna na Koroškem, ga. Dalja Pečovnik, in vodja enote VDC Radlje, ga. Darinka Križan Krajnc.

Župan je zapel z uporabniki.

Rezanje otvoritvenega traku.

Lepo obnovljeno poslopje nekdanjega Sokolskega doma.

O zgodovini obnovljene stavbe, ki je nekoč služila telesni kulturi in dvigu narodne zavesti, je več povedala kustosinja iz Koroškega pokrajinskega muzeja, ga. Alenka Verdinek.

V imenu uporabnikov  je pozdravni govor prebral Robi Šmid.

Poslopje je blagoslovil  župnik iz Vuhreda, dr. Ivan Rojnik.  V kulturnem programu so z glasbenimi točkami  sodelovali učenci  Glasbene šole Radlje in zborček uporabnikov VDC Muta.

Varstveno delovni center Muta, ki letos praznuje 35-letnico delovanja, je doslej imel prostore v šoli s prilagojenim programom na Muti. Ti so že pred časom postali premajhni in neustrezni, zato je Center za usposabljanje, delo in varstvo Črna že nekaj časa iskal druge prostore in jih našel v Radljah. Tam bodo uporabniki imeli na voljo več prostora.

Ogled novih prostorov.

Občina Radlje ob Dravi, ki prostore Sokolskega doma s tem daje v najem Centru za usposabljanje, delo in varstvo Črna, je za obnovo Sokolskega doma namenila dobrih 720.000 evrov. Operacijo je delno financirala Evropska unija in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.