Olimpijska bakla v Črni

Predzadnje dejanja poti olimpijske bakle se je odvijalo  v Črni. Sodelovali smo tudi uporabniki in delavci Centra za usposabljanje, delo in varstvo.

Olimpijski komite Slovenije  je, v poklon športu, slovensko olimpijsko baklo popeljal po vseh 212 občinah v državi. Bakla je na dan otvoritve olimpijskih iger  svojo 9000 km dolgo pot začela in končala na Ravnah na Koroškem, kjer so jo tudi izdelali. Predzadnja postaja je bila v občini Črna.

Baklo je preko jeklenice v Črno prinesel nekdanji olimpijec Aleš Gorza v spremstvu Kralja Matjaža. Na stadionu so baklo ob priložnostnem  programu ponesli črnjanski športniki, prvi krog je pripadal peterici uporabnikov Centra za usposabljanje delo in varstvo v Črni.  Z baklo so tekli Mihael Gačnik, Manfred Kržišnik, Sašo Firbas, Franja Pšeničnik in Uroš Kotnik. Častni krog pa so pretekli še vsi skupaj z županjo Črne na Kor., mag. Romano Lesjak in nekdanjim olimpijcem Danilom Pudgarjem.

Tekači v spremstvu Majde Novak

Sledil je še častni krog

Na prireditvi na stadionu se je CUDV predstavil tudi  z  lastnimi  izdelki iz gline in tekstila na samostojni stojnici. Prav tako so bila obiskovalcev na voljo gradiva o poteku projekta deinstitucionalizacije.

Na stojnici so Marica Krajnc,  Mendi Kajzer in Sonja Ditinger.  

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate še posnetka obeh tekov:

POSNETEK 1

POSNETEK 2