Poletni tabor študentov Fakultete za socialno delo iz Ljubljane

V Centru za usposabljanje, delo in varstvo v Črni poteka od 21. do 28.7. poletni tabor študentov Fakultete za socialno delo iz Ljubljane.

Udeležuje se ga šest študentk- prostovoljk , poleg njih tudi nekaj  strokovnih sodelavcev iz fakultete in iz Inštituta za socialno varstvo Republike Slovenije.

Tabor so si uredili v parku centra pri balinišču , na voljo so jim tudi prostori telovadnice.

V tednu dni bodo poskušali dobro spoznati delovanje centra , posebej bodo pozorni tudi na projekt deinstitucionalizacije, ki že od oktobra lani poteka v Črni.

V tednu dni bodo študentke vsakodnevno pripravljale jutranjo telovadbo, ki se je že prvi dan izkazala kot poseben hit, saj jo uporabniki izjemno radi obiskujejo in s tem krepijo svoje zdravje. Skupaj z uporabniki bodo poskrbele za zalivanje rož. Sodelovale bodo v delavnicah normalizacije, pri organizaciji parlamentov uporabnikov, kjer bodo odpirali aktualne vsebine. Sodelovale bodo pri popoldanskih karaokah, na pikniku v bivalni enoti Brunet, obiskale bodo planinsko dislocirano  enoto CUDV Črna,  v Topli ter se sproti vključujejo v številne dnevne aktivnosti, ki jih v počitniškem vzdušju organizirajo zaposleni in uporabniki CUDV Črna.

V času tabora bodo študentke pisale tudi »blog prijateljev deinstitucionalizacije«, ki si ga je mogoče ogledati na spletu.

Jutranja telovadba

V parlamentu se je vsak priglasil k besedi

Slika 3 Mini tabor ob balinišču

Študentski tabor se bo zaključil v sredo 28.7.2021, ko bo ob 10. uri evalvacija programa, izmenjava mnenj in pobud vseh udeležencev tabora in za zaključek tedenskega druženja še sladoledni piknik.