Predstavili smo se na Dnevu starejših na Ravnah

V četrtek, 21. oktobra 2021, je na prostoru ravenske tržnice med 11. in 13. uro potekal »Dan za starejše« v organizaciji Občine Ravne na Koroškem, javnih zavodov in društev, z namenom doseganja boljše informiranosti in vključenosti starejših prebivalcev občine in s tem posredno izboljšanja kazalnikov duševnega zdravja te populacije.

K sodelovanju so bile povabljene vse organizacije, združenja in društva, ki delujejo na območju občine Ravne in  ki pri svojem delu vključujejo tudi starejše, med njimi center za usposabljanje, delo in varstvo v Črni.

Prezentacijo na stojnici smo pripravili člani projektnega tima za deinstitucionalizacijo, Žana Avberšek, Jana Stopajnik, Nastja Kompan in Marko Vrečič,  skupaj z VDC Ravne, kjer so sodelovali Jože Kropivnik ter uporabnika Mira Rožej in Damjan Naraločnik. Obiskovalci so si lahko na naši stojnici ogledali del izdelkov iz bogate ponudbe ravenskega centra, katalog vseh izdelkov , ki nastajajo v CUDV Črna ter zloženke in foto dokumentacijo iz projekta deinstitucionalizacije. Na ogled  smo postavili tudi reprodukcije treh hiš, ki se bodo gradile v občini Ravne.  Mira in Damjan sta prikazala izdelovanje nagrobnih kamenčkov- nadomestilo za sveče in lesenih obeskov za ključe.

Za obiskovalce in nastopajoče so poskrbeli ravenski gasilci, ki so pekli kostanj. V kulturnem programu so sodelovale pevke skupine Koroški mix in pevec Damjan Zih. Pripravili so tudi slovesnost ob 700. vožnji Prostoferja, prostovoljnega združenja šoferjev, ki prevažajo starejše občane.

Skrbne priprave

Stojnica CUDV je bila bogato založena

Prvi ogledi

Prikazi dejavnosti so vedno zanimivi

Damjan Zih ob naši stojnici

Župan je gledal predvsem hiške

Prireditev je pritegnila veliko starejših