Javni razpis MDDSZ za vzpostavitev stanovanjskih skupin za osebe mlajše od 65

V mesecu maju 2021 smo se v CUDV Črna prijavili na Javni razpis Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo za vzpostavitev stanovanjskih skupin za osebe mlajše od 65 let. V okviru tega razpisa smo prijavili  5 projektov, kar pomeni 5 dodatnih stanovanjskih skupin za naše uporabnike.

V mesecu avgustu smo prejeli sklepe Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti o potrditvi vseh petih prijavljenih vlog, kjer bomo skupno prejeli 1.385.005 € za nakup in rekonstrukcijo petih stanovanjskih skupin in nakup treh vozil. Z dodatnimi petimi stanovanjskimi skupinami bomo lahko preselili še dodatnih 30 uporabnikov in jim s tem omogočili boljše bivalne pogoje in to poleg že obstoječega projekta »Vzpostavitve stanovanjskih skupin v CUDV Črna na Koroškem«, pomeni skupno 18 stanovanjskih skupin v različnih koroških občinah.

CUDV Črna na Koroškem bo za upravičene stroške petih stanovanjskih skupin prejel namenska sredstva v višini 80 % s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in 20 % iz proračuna Republike Slovenije.

S prijavo na javni razpis smo po razpisnih pogojih prejeli maksimalna možna sredstva na enega prijavitelja in si s tem zagotovili dodatna sredstva za realizacijo dolgoročnega cilja deinstitucionalizacije.

Žana Avberšek, Marko Vrečič