Kamenčki prijaznosti

POBARVAJ IN PODARI KAMENČEK

Znašli smo se v času, ko je vse manj strpnosti, v času neštetih prepovedi in omejitev. Prepovedano nam je druženje, prepovedan nam je stisk roke, objem. Prepovedana nam je človeška bližina…

Ravno v teh časih, ko tako pogrešamo bližino, obisk, dotik, toliko bolj cenimo vsako prijazno gesto. Vsak nasmeh in prijazna beseda nam ogreje srce. Da pa ti nekdo nekaj podari samo zato, ker je pač prijazen in ker ti želi s tem polepšati dan, je za marsikoga neprecenljivo. Pa ni srečen le tisti, ki je s prijaznostjo obdarovan…tudi tisti, ki obdaruje, čuti v sebi zadovoljstvo in občutek sreče.

To smo občutili zaposleni in uporabniki CUDV Črna na Koroškem, ki smo sodelovali v projektu »Pobarvaj in podari kamenček« vseslovenskega gibanja naključne prijaznosti.

Družili smo se v barvanju kamenčkov, se ob tem veselili in pogovarjali o prijaznosti. Komaj smo čakali dneva, ko smo lahko kamenčke predali novim lastnikom.

Podarili smo jih prijateljem, sodelavcem, mimoidočim, obiskali smo lokale, trgovine, skupaj s sporočilcem smo jih nastavili na klopce, poštne nabiralnike, na mize pred lokali, v čakalnice, garderobne omare…

Razveseljevali smo ljudi v Črni, Prevaljah, Ravnah, Radljah in v Slovenj Gradcu. Pobarvali in podarili smo kar 1236 kamenčkov. Ljudje so bili prijetno presenečeni, veseli. Povedali so, da smo jim s to gesto res polepšali dan in pogosto je bila izrečena tudi želja, da bi bil dan prijaznosti prav vsak dan. Poskrbimo, da bo res tako!

Mateja Kristavčnik