Nova pridobitev CUDV Črna – hiša v Črnečah

Medtem, ko razpis za izbor izvajalca gradenj v okviru projekta Vzpostavitve stanovanjskih skupin za deset enot ni bil uspešen, ker prijavljeni izvajalci gradbenih del niso izpolnjevali vseh pogojev in se sedaj pripravlja ponovitev razpisa, pa boljše novice prihajajo iz drugega razpisa.

CUDV je uspešno kandidiral na še enem  razpisu ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in proti koncu avgusta lani pridobil 1,385 mio evrov za vlaganja v stanovanjsko infrastrukturo za vzpostavitev 5 dodatnih stanovanjskih skupin (enot) za osebe mlajše od 65 let. Poleg tega razpis predvideva nakup treh mobilni enot (osebna vozila).

V prijavi na razpis smo predvideli nabavo prve nepremičnine že v letu 2021, druge pa v letošnjem letu.

Uspešno je realiziran  nakup stanovanjske hiše na lokaciji v Črnečah. Hiša iz leta 2007 ima okrog 200 kvadratnih metrov stanovanjske površine, okoliško parcelo v izmeri  2000 kvadratnih metrov, in je primerna za takojšnjo vselitev. Prostora je za šest oseb ter za podporne službe. Hiša je delno opremljena,  ima teraso in je lahko dostopna za invalide. Iz lokacije vodi pešpot do centra Dravograda. Vrednost hiše s pripadajočim zemljiščem je 250 tisoč evrov, predvidena je še namestitev dvigala, za katerega ima objekt že primerno zasnovo.

Kdaj se bodo prvi stanovalci vselili v novo pridobitev še ni znano, dela pa se načrt preselitev.