10. državni turnir v smučarskem teku Specialne olimpijade Slovenije

Na progah v dolini Bistre je potekal 10. državni turnir v smučarskem teku Specialne olimpijade Slovenije. Tekmovanje je organiziral Center za usposabljanje, delo in varstvo Črna, pod strokovnih vodstvom športnega pedagoga Matjaža Ferariča.

Tekmovalne discipline so bile, teka na 50 in 100 metrov v klasični tehniki, ter teki na 500, 1000 in 3000 metrov v prosti tehniki.

Prispelo je vseh 11 prijavljenih  ekip iz različnih socialno varstvenih ustanov v Sloveniji, v katerih sodelovalo 56 tekmovalcev in 21 trenerjev oziroma spremljevalcev.

Oblaki in rošenje z neba niso skalili dobre volje in zagrizenosti nastopajočih. Po kvalifikacijah so se pomerili v finalih.

Od domačih tekmovalcev so po posameznih kategorija dosegli naslednja mesta: 1. mesto Uroš Kotnik, Cudv Črna na 3000 metrov, v prvi  skupini je na  razdalji 1000 metrov zmagal Janez Juvan, VDC Slovenj Gradec, v drugi skupini je bil prvi Karli Krajnc, in tretji Bojan Tovornik, oba Cudv, v ženski konkurenci je na 1000 metrov odšla dvojna zmaga v Cudv, prva je bila Lila Miklič in druga Štefka Krajnc. Na 500 metrov  je v prvi skupini Vlado Aldrijan, VDC Slovenj Gradec,  zasedel drugo mesto in Drago Jančič, Cudv Črna, tretje. Na isti razdalji med ženskami je bila prva Melita Polenek in druga Elvira Kojzek. Na 100 metrov je v tretji skupini Klavdija Jelenko, VDC Slovenj Gradec, zasedla tretje mesto. V teku na 50 metrov je zmagal še Jože Jan iz Cudv Črna.

Medalje so tekmovalcem, ki si vsi za svoj trud  zaslužijo iskrene čestitke, podelili županja Črne Romana Lesjak, direktorica Cudv Črna Dalja Pečovnik in nekdanji direktor Marijan Lačen.

Za veselo vzdušje je kot vedno poskrbela povezovalka Urška Andrejc, tekmovalci in spremljevalci so se okrepčali na kmetiji Plaznik.