Uspelo srečanje s svojci in zakonitimi zastopniki

V soboto, 4.6.2022, je v Centru za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem potekalo druženje v okviru tradicionalnega piknika s svojci in zakonitimi zastopniki. Boljša epidemiološka situacija in nenazadnje lepo, zelo toplo vreme sta omogočila brezskrbno druženje svojcev, uporabnikov in zaposlenih Centra.

Najprej se je v Kulturnem domu sestal ožji »projektni tim« svojcev, ki je v pogovoru z direktorico Daljo Pečovnik in vodjo projekta deinstitucionalizacije Žano Avberšek, postavil v ospredje različna vprašanja in dileme svojcev,  v zvezi s preselitvami uporabnikov v skupnost.

Sledilo je predavanje Žane Avberšek za vse prisotne svojce in zaposlene. V podrobnejši predstavitvi je pojasnila teoretične in zakonske osnove, v zvezi z vizijo preobrazbe institucije v Center skupnostnih oblik oskrbe.

Sledilo je prijetno druženje uporabnikov z njihovimi svojci in zaposlenimi. Naš prijatelj in ambasador deinstitucionalizacije, kantavtor Adi Smolar, je poskrbel za prijetno vzdušje, kuharice pa odlično pogostitev.

Ves čas dogajanj je bila v telovadnici CUDV Črna na ogled razstava čudovitih izdelkov naših uporabnikov, ki so jih tekom leta ustvarili na programu vodenja varstva in zaposlitve.

Sobotno dopoldne smo preživeli v znamenju veselega druženja in prijetnih pogovorov.