55. obletnica CUDV Črna na Koroškem – osrednja proslava

V sklopu praznovanj 55. obletnice CUDV Črna na Koroškem je, 28. 2. potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednice RS, Nataše Pirc Musar, osrednja prireditev.

S svojim obiskom so nas počastili številni gostje: minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac, varuh človekovih pravic Peter Svetina, županja občine Črna na Koroškem Romana Lesjak, direktorica Zveze Sožitje Mateja De Reya, predsednica Socialne zbornice Breda Božnik, številni župani, člani občinskih uprav, direktorji podjetij in organizacij, ravnatelji šol in vrtcev ter ostali pomembni gostje.

Vse prisotne je najprej nagovorila direktorica CUDV gospa Dalja Pečovnik in jih toplo pozdravila med nami. Stanovalci centra in zaposleni smo pripravili svojstven program, v katerem smo le z gibom, plesom in mimiko prikazali pestro dogajanje znotraj hiše, kjer živimo, se učimo in delamo. Hodimo v službo in se vključujemo v skupnost. Ohranjamo vezi s svojci in prijatelji. Preživljamo prosti čas. In težko pričakujemo trenutek, ko bomo dobili nova stanovanja v treh dolinah znotraj Koroške regije.

Zbrane so nagovorili tudi minister Simon Maljevac, varuh človekovih pravic Peter Svetina, županja občine Črna na Koroškem Romana Lesjak in predstavnik treh stanovalcev, ki so se v center vselili prav na dan odprtja, Niko Kuralt.

Direktorica centra in županja podelili priznanja in plakete za posebne dosežke na področju socialno varstvene dejavnosti v CUDV Črna na Koroškem v preteklih letih.

Prireditev smo zaključili od druženju, obnovitvi starih in sklepanju novih prijateljstev. Lepe želje naših gostov nam služijo kot popotnica za prihodnost, kjer nas čaka veliko sprememb in novih izzivov.