Otvorili smo prvo stanovanjsko skupino v projektu prenove CUDV Črna

Na lep, sončni petek smo uradno odprli hišo v Črnečah 87, kjer že od konca marca živi šest uporabnikov.
Lepo urejen novi dom smo predali namenu s slovesnostjo, na katero so bili povabljeni predstavniki resornega ministrstva, inštituta za socialno varstvo, ki je partner v projektu, lokalnih skupnosti, to je občin in krajevne skupnosti Črneče, inštitucije kot so Center za socialno delo, zdravstveni dom, Dom starejših Črneče, predstavniki organov upravljanja CUDV, svojci in prijatelji uporabnikov, sosedje in še kdo. Promet in parkiranje so zaradi številnih gostov usmerjali gasilci iz Črneč.
Otvoritveno slovesnost je popestril nastop pevskega zbora Veseljaki iz centralne hiše CUDV Črna, ter prispevek uporabnice Simone Polajšer, ki je zbrala svoje vtise ob selitvi v novi dom. V slavnostnem nagovoru je direktorica CUDV Črna Dalja Pečovnik predstavila prizadevanja, ki so pripeljala do prve otvoritve in napovedala nadaljnje aktivnosti, s katerimi bomo do jeseni vselili stanovalce v nadaljnjih 18 večjih ali manjših stanovanjskih skupin. Besede vzpodbude je zbranim namenil mag. Peter Medved, ki v Uradu za izvajanje kohezijske politike v okviru ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enak možnosti, skrbi za finančno plat našega projekta(ov). V veselem in optimističnem tonu je izzvenel tudi nagovor direktorice Inštituta za socialno varstvo republike Slovenije mag. Barbare Tomc Kobal. Publiko sta pozdravila še Jerneja Ravnik iz občine Dravograd in Blanka Vrhovnik iz Krajevne skupnosti Črneče. Prireditev je povezovala moderatorka Špela Šavc, dogodek je pritegnil več predstavnikov sedme sile.
Po slovesnem rezanju traku, so se prisotni še nekaj časa zadržali v prijateljskem pogovoru in druženju pred našo novo pridobitvijo.