Dobrodelna akcija Uroša Stoklasa in Bowling centra bajta

Uporabniki in delavci VDC Sokolski dom Radlje  smo z velikim veseljem, navdušenjem in ponosom pričakovali obisk ultramaratonskega kolesarja in profesionalnega kegljača Uroša Stoklasa iz Trbovelj ter soorganizatorje velikega humanitarnega dogodka z naslovom  24 humanitarnih ur športa za dober namen, ki se je odvijal 7. in 8. aprila 2023 v Bowling centru bajta v Radljah ob Dravi.

Na tem dogodku je vsestranski športnik Uroš Stoklas v 24. urah, na dvoranskem kolesu, prekolesaril 663 kilometrov. Ob tem ga je spremljalo veliko športnikov, ki so kolesarili z njim. Med njimi sta  več kot dve uri kolesarila tudi župan Alan Bukovnik in naš športnik Robi Šmid. Z navdušenjem so kolesarili tudi Danica Krajnc, Mojca Vajs in Kristijan Naglič. Sočasno so se izvajali turnirji v namiznem tenisu in kegljanju, obiskovalci in naši uporabniki pa so se lahko preizkusili v bowlingu oz. keglanju in pikadu.  Na dogodku so se zbirali prostovoljni prispevki za naš Varstveno delovni center. Do visoke vsote zbranega denarja pa je prispevala tudi licitacija štirih dresov – Stoklasovega, dres NK Maribor, namiznega tenisača Bojana Tokića in nogometaša, slovenskega reprezentanta Žana Karničnika.

Uporabniki so bili navdušeni, ko so jih v četrtek, 18. maja 2023, dopoldne obiskali Uroš Stoklas in soorganizatorji dogodka 24 humanitarnih ur Šol Marjan – predsednik kegljaškega kluba Radlje, Potnik Robert – podžupan Občine Radlje, Mori Slavko – lastnik Bowling centra bajta in župan Alan Bukovnik. Gospod Uroš Stoklas je v svojem imenu in imenu soorganizatorjev predal bon v vrednosti 5.550,00 € direktorici Dalji Pečovnik. Ob njihovem obisku so jim uporabniki z delavci pripravili kratek kulturni program, v katerem so skušali s plesno točko, petjem in igranjem na klaviature izraziti svojo hvaležnost in pokazati svoje talente, ki jih lahko razvijajo tudi s pomočjo donacij ljudi velikega srca. Po sprejemu smo goste povabili na domač jabolčni zavitek, ki so ga z ljubeznijo pripravile naše uporabnice pod vodstvom zaposlenih. Skupaj z uporabniki smo se dogovorili, da bomo s podarjenimi sredstvi kupili laserski stroj, ki bo velika pridobitev pri izvajanju lastnega programa in afriške bobne, katere uporabljamo za sprostitev in zabavo.

Uporabniki in zaposleni se g. Stoklasu in vsem, ki so sodelovali pri organizaciji dobrodelnega dogodka ter vsem, ki so darovali, še enkrat iskreno zahvaljujemo.

Darinka K. Krajnc