Dobro jutro sosed

Gospodarska zbornica Slovenije, območna zbornica Koroška, je pripravila akcijo Dobro jutro sosed. V vseh treh koroških  dolinah  so potekali delovni zajtrki z namenom medsebojnega spoznavanja   ter  pogovora o skupnih izzivih. Namen srečanj je prepoznati skupne priložnosti v lokalnem okolju in izmenjati izkušnje na različnih področjih zaposlovanja in povezovanja. Na zajtrke so bili vabljeni podjetniki,  župani, predstavniki Zavoda za zaposlovanje, AJPES in druge inštitucije. Tema zajtrkov je bila analiza koroškega gospodarstva, osrednja tema pa je bila zaposlovanje invalidov.

Direktorica CUDV Črna je ob tej priložnosti  predstavila delovanje CUDV Črna in izpostavila možnosti integrativnih zaposlitev naših uporabnikov.

Zajtrki so potekali v podjetju Tab d.d. Mežica, v podjetju Gašper trženje d.o.o. Radlje ob Dravi in KO-SI d.o.o. v Slovenj Gradcu.

Na vseh treh srečanjih so predstavili tudi  projekt Krožna Forma viva – sodelovanje koroških gospodarstvenikov, občine Vuzenica, Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo RS  in  CUDV Črna,  katerega pobudnik je direktor podjetja Ekstera d.o.o., g. Jure Naglič. Podjetje Ekstera d.o.o. s tem projektom odraža izjemno inovativnost in družbeno odgovornost na področju svojega delovanja.