Delovna akcija v Dravogradu

Team buildingi so vedno pogostejša oblika povezovanja in neformalnega druženja med sodelavci. Takšen pristop poveže sodelujoče na poseben način, kjer se spoznajo v novi luči.
Podjetje Carl Zeiss d.o.o. se je odločilo, da svoj letni team – building izvedejo pri nas, v stanovanjski skupnosti Dravograd. S pomočjo Matjaža Ferariča se je porodila osnovna ideja ureditve okolice stanovanjskih hiš. Matjaž, Dušan in Emilija so izdelali osnovni načrt ureditve okolice naše stanovanjske skupine v Dravogradu. Spontano je prišlo do tega, da je to postal projekt povezovanja cele skupnosti ter več zaposlenih.
Komunalno podjetje Dravograd pod pokroviteljstvom župana Občine Dravograd, g. Antona Preksavca, nam je kot donacijo nudilo izkop zemlje in potrebne prevoze ter orodje za delo.
CUDV Črna je priskrbel sadike dreves ter osnovni material za izdelavo stopnic.
Zaposleni podjetja Carl Zeiss pa so prispevali svojo moč, delo, energijo, dobro voljo, kolegialnost ter (merilno) znanje.
V petek, 24.5., so ekipa iz Ljubljane ter ekipa iz Dravograda, pod vodstvom Matjaža in Dušana pričeli z razdelitvijo nalog in delom. Kot omenjeno, so uredili okolico hiš ter izdelali večino stopnic, ki povezujejo obe hiši.
Stanovalci so z zanimanjem opazovali živahno dogajanje okoli hiš ter pomagali po svojih močeh. Čaka nas še nekaj zaključnih del. Tudi sami razmišljamo o našem, internem, team – buildingu, kjer bi s skupnimi močmi zaključili projekt.
Slogan projekta deinstitucionalizacije je bil: Povezani v skupnosti. Tokrat smo prišli od besed k dejanjem. V prihodnje upamo in se veselimo tako produktivnih in pozitivnih povezovanj, hkrati pa se zahvaljujemo vsem udeležencem za pomoč, trud in dobro voljo.