Parafestival

V soboto, 29.6., se je skupna iz Dravskega tima odzvala vabilu na Parafestival.

Ta se je odvijal vzporedno s Soča outdoor festivalom, na idilični lokaciji na sotočju rek Soče in Tolminke v naši Severni Primorski regiji v Tolminu.

Udeleženci smo se najprej zbrali na Muzeju na odprtem, na Kolovratu, kjer so nam povedali nekaj zgodovinskih dejstev iz 1. svetovne vojne. Ugotovili smo, da bomo pohod nadaljevali po grebenu Kolovrata in to ravno po meji med Italijo in Slovenijo. Tako smo med čudovitim pohodom na naši leti strani občudovali Benečijo, na naši desni strani pa smo opazovali vršace Slovenskih Alp. V dolini smo opazovali reko Sočo, ki smo jo po pohodu šli pogledati pobliže.

Po kosilu v Tolminu smo se odpravili na rafting po reki Soči, ki smo ga zaključili s kopanjem v hladni vodi, ki je imela le 14 stopinj! Povem vam, da je po vročem pohodu zelo prijala osvežitev. Na koncu smo se še podružili z ostalimi obiskovalci in organizatorji festivala, ki so nas pustili zelo dober vtis. Tako prijazni ljudje, prelepa narava, nove dogodivščine in pozitivna energija kar kličejo po ponovnem obisku tega prelepega konca Slovenije.